duminică, 15 august 2010

Vinete umplute




Deoarece suntem in perioada postului am facut vinete umplute. Totul dupa o reteta clasica cu unele modificari, dar cu rezultat delicios... sa vedeti ce a iesit.

Ingrediente:


- 3 vinete medii
- 300 grame rosii
- 300 grame ardei gras galben
- 200 grame ardei gras rosu
- 150 grame ciuperci
- 2 cepe medii
- 5 - 6 catei usturoi
- sare
- piper
- boia dulce
- ghimbir pudra
- ulei masline


Mod de preparare:

Vinetele se taie in jumatate pe lungime, se scobesc de miez lasand un strat de miez de aproximativ 1 cm, se ung cu ulei de masline in interior, ceapa se caleste cu putin ulei intr-o tigaie dupa care se adauga usturoiul taiat feliute, se adauga ardeiul gras taiat julien, ciupercile taiate lamele subtiri, miezul vinetelor se taie cubulete si se adauga la final rosiile taiate cuburi, condimentele si se calesc in tigaie cateva minute (2-3).

Intr-o tava se aseaza vinetele care se vor umple cu acest amestec de legume, peste eu am asezat un strat de branza liptai (o cumpar de la Arad, in Timisoara nu am gasit acest tip de branza).

Totul se da la cuptor (preincalzit la 180 grade) pentru aproximativ 30-40 minute, se verifica si cand sunt gata se servesc calde.

Pofta buna!

5 comentarii:

  1. Buna reteta. Reteta pentru Burek.
    Trebuie o faina foarte buna ca pentru pizza,1 kg de faina,600 ml de apa, 30 gr sare (dar nu iodata ci sare naturala), 25 de minute malaxat aluat, se fac bile de 200 gr din aluat ( bilele se framanta separat inainte sa le ungi ) se ung cu amestec unt topit cu ulei sau untura cu ulei si se tin 30-40 de minute pe masa de lucru pana intra uleiul in aluat ( dar tot timpul cat stau pe masa de lucru se ung ), restul se vede la video. Burek se face rotund dar si patrat nu conteaza( de obicei rotund )dar eu fac si patrat. Bafta si daca ai nelamuriri intreaba ma...

    RăspundețiȘtergere
  2. deci 25 minute trebuie malaxat aluatul ? destul de mult, inseamna ca va iesi un aluat tare dens (de malaxat cu mana, ca altceva nu am la dispozitie)

    RăspundețiȘtergere
  3. Arata superb de delicios! Branza folosita de tine sa poate inlocui si cu tofu, sau ala nu se topeste asa fain?

    RăspundețiȘtergere
  4. Sotrimentul ce l-am folosit eu, aceasta branza liptai, este un cas framantat, cu diverse cantitati de sare, rezulta o pasta tartinabila, de aceea s-a gratinat asa frumos...
    Cu tofu nu am incercat sa acopar vinetele umplute, dar o sa tin minte sugestia

    RăspundețiȘtergere

Blog

Totalul afișărilor de pagină