sâmbătă, 9 ianuarie 2010

Tocanita de pui

Joi, 7 ianuarie 2010, am incercat o reteta Tocanita de pui, reteta este modificata, cu date preluate din mai multe retete.

Tocanita de pui


4 cepe medii
1 morcov
500-800 grame carne pui
8 linguri ulei
100 ml bulion
150-200 ml apa
sare
piper
boia dulce sau iute
1 foaie dafin
partunjel verde

Ceapa taiata marunt se caleste in ulei pana devine aurie, se adauga morcovul taiat julien, se mai tine la calit inca 1-2 minute, dupa care se adauga carnea de pui taiata cubulete si se mesteca in continuare pentur a nu se prinde. Mai departe se adauga bulionul si se mesteca in continuare, se adauga frunza de dafin, sarea si piperul dupa gust si se mesteca in continuare, peste aproximativ 5 minute se adauga apa si se lasa sa scada.
Spre sfarsit se adauga boiaua si patrunjelul verde.


Se poate servi alaturi de cartofi natur.

Pofta buna.

2 comentarii:

  1. Cu cartofi natur am servit-o, dar în loc de morcovi am pus ardei roșu, și-am pus și 4 ciuperci tăiate bucățele, ca să fie "tocăniță de pui cu ciuperci. Asta sâmbătă, la "cină", înainte să știu că ai blog bucătăresc.
    Ce zici, te joci și tu? Invită pe cineva la cină! :D

    RăspundețiȘtergere
  2. Am si citit experimentul scris de tine pe blug, imediat ce am vazut titlul m-am gandit ca poate fi ceva interesant. Sa stii ca sunt de parere ca gatitul si degustarea celor gatite sunt modalitati de socializare, de comunicare, de deschidere in fata altor oameni, mai mult mai mai putin cunoscuti.
    Faina chestia oricum, deja ma gandesc pe cand sa pun si eu de o masa :D

    RăspundețiȘtergere

Blog

Totalul afișărilor de pagină