Astazi 9 ianuarie 2010 am incercat cu succes o reteta de grisine crocante cu masline, va recomand sa o incercati, complexitate redusa.
Grisine crocante cu masline
Aluat:
300 ml lapte
350 grame faina
100 grame gris
50 grame unt
20 grame drojdie
1 lingurita zahar
1 lingurita sare
Umplutura:
100 grame masline fara samburi sau 200 grame masline cu samburi
telemea rasa approx 100 grame
Mod de preparare:
Se amesteca laptele caldut la 38 grade cu drojdia si cu zaharul, se adauga untul si se amesteca in continuare, se adauga faina, grisul si sarea. Se framanta aluatul si se pune la dospit 1 ora.
Dupa care se intind 2 foi subtiri peste una din ele se imprastie maslinele tocate marunt in prealabil si branza rasa. Se acopera cu cea de-a 2-a foaie, se preseaza foile cu sucitorul pentur a face priza, se taie in fasii late de 1,5 cm si lungi de 12-13 cm. Fasiile se rasucesc si se pun in tava la copt pe hartie de copt.
Se coc in cuptor la temperatura de approx 180 grade timp de approx 30 minute pana se rumenesc.
Pofta buna.
(reteta preluata de la Ala ala-cooking.blogspot.com)
sâmbătă, 9 ianuarie 2010
Abonați-vă la:
Postare comentarii (Atom)
Niciun comentariu:
Trimiteți un comentariu