duminică, 15 august 2010

Vinete umplute




Deoarece suntem in perioada postului am facut vinete umplute. Totul dupa o reteta clasica cu unele modificari, dar cu rezultat delicios... sa vedeti ce a iesit.

Ingrediente:


- 3 vinete medii
- 300 grame rosii
- 300 grame ardei gras galben
- 200 grame ardei gras rosu
- 150 grame ciuperci
- 2 cepe medii
- 5 - 6 catei usturoi
- sare
- piper
- boia dulce
- ghimbir pudra
- ulei masline


Mod de preparare:

Vinetele se taie in jumatate pe lungime, se scobesc de miez lasand un strat de miez de aproximativ 1 cm, se ung cu ulei de masline in interior, ceapa se caleste cu putin ulei intr-o tigaie dupa care se adauga usturoiul taiat feliute, se adauga ardeiul gras taiat julien, ciupercile taiate lamele subtiri, miezul vinetelor se taie cubulete si se adauga la final rosiile taiate cuburi, condimentele si se calesc in tigaie cateva minute (2-3).

Intr-o tava se aseaza vinetele care se vor umple cu acest amestec de legume, peste eu am asezat un strat de branza liptai (o cumpar de la Arad, in Timisoara nu am gasit acest tip de branza).

Totul se da la cuptor (preincalzit la 180 grade) pentru aproximativ 30-40 minute, se verifica si cand sunt gata se servesc calde.

Pofta buna!

miercuri, 4 august 2010

Piatra pentru ascutit cutite





Am promis ca voi mai posta retete noi, secrete (ce le fur si eu de la altii) si iata, revin nu cu o reteta noua, chiar daca am in minte vre-o 10 pe care doresc sa le experimentez, ci cu un nou post legat de partea tehnica, echipament & stuff.

Ei ce credeti voi, este important cutitul in mana unui bucatar, dar este lipsit de valoare daca nu are cu ce sa il ascuta, sa fie el cat de bun, din cel mai dur otel, fara ascutirea regulata orice tais isi va pierde eficienta. Asa ca am tot cautat si pana la urma am reusit sa gasesc chiar in Timisoara pietde deosebite pentru ascutit cutitele si acestea nu sunt oric e pietre ci pietrele belgiene albastre.

Chiar daca nu il stiam pe Catalin Sorescu, am avut incredere si mi-a procurat direct de la sursa o piarta belgiana albastra careia ii simteam lipsa.
Nici nu va mai zic de pret, care este foarte mic, pentru o investitie pe termen lung. Si a venit momentul in care cutitul meu a facut cunostiinta cu aceasta belgianca foarte atragatoare ce a urmat va las pe voi sa va imaginati ..... oricum a iesit bine pentru prima oara.
Blog

Totalul afișărilor de pagină